יום שני, 14 בספטמבר 2020

המדריך לפתיחת תיקן גירושין ברבנות

 

אם אתם רוצים לפתוח תיק גירושין ברבנות כדאי מאוד שתדעו כיצד עושים את זה נכון. יש מגוון רחב של נושאים שצריך להתמקד בהם בגירושין וגם הבירוקרטיה לא כל כך פשוטה. במאמר זה יוצג לפניכם מדריך לפתיחת תיק גירושין ברבנות כך שהמשימה תהיה הרבה יותר פשוטה.

עד כמה ההסכמה משמעותית?

הליך גירושין יכול להיות שונה מאוד גם בבית הדין הרבני לפי הרצונות של שני הצדדים שמעוניינים בתהליך. יכול להיות שבן ובת הזוג יחליטו להתגרש יחדיו ויכול להיות שלא יהיו להם ויכוחים בכלל, ויכול להיות שהם יתווכחו על נושאים רבים. יכול להיות שצד מבני הזוג בכלל לא ירצה להתגרש וכאשר מדובר בבעל שלא רוצה להתגרש, ובהליך שמתבצע בבית הדין הרבני, תהליך הגירושין יהיה הרבה יותר מורכב ומסובך, וכך גם ארוך ויקר. המצב השני, שנקרא גם תביעת גירושין, משפיע מאוד על המשך התהליך וכך גם על פתיחת התיק בשלב ההתחלתי.

הגשת תביעה לבית הדין הרבני

כדי להתחיל את תהליך הגירושין, כלומר לפתוח את תיק הגירושין ברבנות ולהתחיל את הדיונים על דמי המזונות, המשמורת וכן הלאה, יש צורך להגיע לבית הדין הרבני ולהציג את כל הנימוקים. יש צורך להגיש כתב תביעה כאשר הנימוקים יהיו מכריעים במצב זה, כיוון שיש חוקים שונים לבית הדין הרבני מאשר בית המשפט לענייני משפחה. חשוב לזכור כי יש צורך לצרף תעודת נישואין, תעודת זהות, תמונת פספורט של התובע וכמובן גם את כתב הביעה לפי הפורמט המקובל בשלושה העתקים. את כתב התביעה יש צורך להגיש במזכירות בית הדין. בנוסף יש צורך לשלם אגרה על פתיחת תיק הגירושין כאשר זו תעמוד על סכום של 347 שקלים, כאשר זו לא האגרה האחרונה שתשלמו בתהליך ארוך זה.

מה קורה אם מדובר על גירושין בהסכמה?

אם מוגשת תביעת גירושין בהסכמה יש צורך להגיש הסכם גירושין. הליך זה יהיה מלא ביתרונות, הוא יהיה קצר הרבה יותר, זול יותר וגם המטענים הרגשיים יהיו פחותים במצב כזה. חשוב לזכור כי גירושים בהסכמה צריכים להיות מוגשים גם הם בצירוף אגרה, אם כי זו תהיה מופחתת יותר, וכמובן גם שלושה העתקים של התביעה כמו במקרה של תביעה שלא בהסכמה. גם הסכם גירושין זה חייב לכלול את סיבת הגירושים, והוא חייב להיות חתום על ידי שני בני הזוג כיאה להסכם שהוחלט על ידי שני הצדדים. כמו כן יש לצרף את כל הפרטים של בני הזוג כולל הפרטים של הילדים שלהם, העתקים של תעודות הזהות ותעודת הנישואין.

כיצד מתבצע התהליך?

בין אם מדובר על תביעת גירושין של צד אחד בלבד או על הסכם גירושין שנחתם על ידי שני הצדדים, יש צורך להגיע לבית הדין לדיון. באופן כלל בדיון הראשון יהיה ניסיון לגשר בין הצדדים על מנת להביאם לשלום בית ולשמור עד כמה שניתן על התא המשפחתי, דבר שלא מתבצע בבית המשפט לענייני משפחה, וזאת לפי הערכים היהודים של שמירת התא המשפחתי מאוחד ככל הניתן. עם זאת, הליך זה לרוב לא מצליח כיוון שהזוג כבר נעול על הליך גירושין בגלל סיבותיו האישיות.

אחרית דבר ופסק דין

לאחר מכן ייאשר בית הדין את הגירושים כאשר ההסכמה צריכה להינתן בעל פה במעמד בית הדין, ולאחר מכן יחול הטקס. בהליך זה הוא הליך משפטי לכל דבר ולכן יש לדון על נושאים שונים כגון עקרות, אי התאמה, חוסר רצון לקיום יחסי מין, התמכרות כלשהי וכן הלאה. כמובן שאפשר להביא עדים להליך כדי לאשש את טענותיו של צד אחד. לאחר מכן פסק הדין יינתן על ידי בית הדין כאשר יש מקרים בהם התהליך עוד לא ייגמר כמו למשל סרבנות גט, כאשר מצב זה יאפשר לבית הדין להטיל סנקציות על הבעל לפי שיקול דעתו ולפי המצב.

ממליצים על עורך דין דיני משפחה

מחפשים עורך דין דיני משפחה?  משרד עורכי דין לדיני משפחה יספק לכם שירות מקצועי במגוון תחומים הקשורים למשפט האישי והמשפחתי. באמצעות ליווי משפט...